Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(1)
Autor
Bartnik Maria
(1)
Rok wydania
1990 - 1999
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Surowce w piekarstwie / Maria Bartnik. - Wyd. 6. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1998. - 214, [2] s. : fot., rys., wykr. ; 21 cm.
Dla kl. I szkoły zasadniczej, zawód - piekarz, oraz jako książka pomocnicza dla kl. I, zawód - ciastkarz
W książce opisano właściwości surowców stosowanych w piekarstwie. Podano zasady i metody organoleptyczne ich oceny oraz przyczyny zmian wpływających na jakość surowców. Ponadto opisano metody przeciwdziałania niekorzystnym zmianom zachodzącym podczas przechowywania surowców i składowania gotowych produktów .
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej