Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(1)
Autor
Auzet Gerard
(1)
Dobosz Wioletta
(1)
Mayle Peter
(1)
Wells Leigh
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W prowansalskim miasteczku Cavaillon działa piekarnia "Chez Auzet", gdzie pieczenie chleba i szacunek dla różnych rodzajów pieczywa zyskały status niemal religijny. Wspólnie z Gerardem Auzetem, właścicielem tego niezwykłego miejsca, specjalista od Prowansji Peter Mayle odsłania przed nami tajemnice tradycyjnego wypieku. Jesteśmy świadkami narodzin bochenka, obserwując, jak sam mistrz na rozmaite sposoby ugniata, toczy, składa i skręca ciasto, rzeźbiąc z niego smakowite fougasses, bâtards i boules. Książka zawiera dokładne, pięknie zilustrowane przepisy na szesnaście rodzajów pieczywa, od klasycznej bagietki po chleb z dodatkami takimi jak bekon, morele, orzechy, czosnek oraz czarne i zielone oliwki. Prócz niezliczonych praktycznych porad i sekretów poznajemy także barwną historię czterech pokoleń piekarzy z rodu Auzet. Książka pachnąca świeżym chlebem - dla wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej