Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(1)
Autor
Kuligowska-Dudek Barbara
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Alergia pokarmowa
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Nietolerancja laktozy
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Dieta bez mleka i glutenu / Barbara Kuligowska-Dudek. - Wydanie 2. poprawione. - Brzezia Łąka : Wydawnictwo Poligraf, 2017. - 248 stron ; 21 cm.
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę). W książce znajdziesz między innymi informacje: Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu. Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia. Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko. Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie. A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej