Substancje odżywcze
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Czytelnia Główna
(1)
Autor
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Kobieta
(2146)
Rodzina
(1267)
Przyjaźń
(1207)
Miłość
(994)
Tajemnica
(991)
Substancje odżywcze
(-)
Relacje międzyludzkie
(871)
II wojna światowa (1939-1945)
(661)
Śledztwo i dochodzenie
(612)
Zabójstwo
(605)
Sekrety rodzinne
(485)
Rodzeństwo
(483)
Dzieci
(453)
Zwierzęta
(452)
Policjanci
(444)
Małżeństwo
(424)
Trudne sytuacje życiowe
(424)
Uczucia
(422)
Nastolatki
(421)
Osoby zaginione
(370)
Dziewczęta
(362)
Relacja romantyczna
(355)
Arystokracja
(330)
Magia
(329)
Żydzi
(322)
Życie codzienne
(321)
Wybory życiowe
(312)
Ludzie a zwierzęta
(311)
Matki i córki
(268)
Dziennikarze
(264)
Boże Narodzenie
(259)
Uprowadzenie
(250)
Podróże
(239)
Psy
(238)
Władcy
(235)
Przestępczość zorganizowana
(233)
Poszukiwania zaginionych
(228)
Uczniowie
(221)
Koty
(216)
Polacy za granicą
(214)
Pisarze polscy
(211)
Wakacje
(211)
Seryjni zabójcy
(202)
Dziadkowie i wnuki
(187)
Chłopcy
(186)
Prywatni detektywi
(186)
Ojcowie i córki
(184)
Zakochanie
(179)
Zemsta
(177)
Spisek
(173)
Lekarze
(163)
Politycy
(158)
Fantastyka
(147)
Marzenia
(147)
Pisarze
(143)
Polityka
(140)
Dziecko
(138)
Więźniowie obozów
(138)
Żołnierze
(135)
Wychowanie w rodzinie
(132)
Władza
(132)
Ludzie bogaci
(131)
Mężczyzna
(131)
Duchowieństwo katolickie
(130)
Szpiegostwo
(127)
Aktorzy polscy
(126)
Wsie
(126)
Samotność
(125)
Dojrzewanie
(124)
Trauma
(124)
Wojna 1939-1945 r.
(123)
PRL
(121)
Zdrada
(121)
Polacy
(120)
Pomaganie
(119)
Śmierć
(119)
Holokaust
(118)
Kłamstwo
(118)
Zabójstwo seryjne
(116)
Samorealizacja
(114)
Opieka nad zwierzętami
(113)
Szlachta
(113)
Policja
(112)
Spadek
(112)
Wojsko
(110)
Wojna
(109)
Książęta i księżne
(108)
Nazizm
(108)
Las
(107)
Studenci
(107)
Historia
(106)
Powieść amerykańska
(106)
Auschwitz-Birkenau (niemiecki obóz koncentracyjny)
(104)
Ojcowie i synowie
(104)
Przedszkolaki
(104)
Prowincja
(103)
Przeprowadzka
(103)
Postawy
(102)
Kradzież
(101)
Rody
(101)
Szczęście
(101)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W książce tej przedstawiono charakterystykę odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemiczne i biologiczne właściwości witamin, także odżywcze i funkcjonalne cechy masła. Opisano alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych, a także zaprezentowano najnowsza wiedzę na temat mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działania wielu związków zawartych w żywności. Ponadto omówiono interakcje składników żywności oraz wpływ tych oddziaływań na jakość produktów spożywczych. Jest ona adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej