Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(1)
Autor
Chodkowska-Gyurics Agnieszka
(1)
Haroutunian Arto der (1940-1987)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Gospodynie
(1)
Temat
Wegetarianizm
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach. W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata – od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze bardziej egzotyczne dania afrykańskie i orientalne. Południowoamerykańska zupa z awokado lub turecka z soczewicy, grecka sałatka horiatiki, bataty z ananasem po hawajsku… brzmi pysznie, smakuje jeszcze lepiej, a zdobycie produktów i ich przygotowanie nie sprawi żadnej trudności. Dzięki przepisom zawartym w książce, wzbogaconym ciekawostkami opowiadanymi przez autora, dowiesz się jak jeść zdrowo, kolorowo i smacznie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej