Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(1)
Autor
Reda Anna (kulinaria)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Mięczaki
(1)
Ryby
(1)
Skorupiaki
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
(Encyklopedia Gotowania ; 04/2013)
Indeks
O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych ľ żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod ľ i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej