Jakość żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(1)
Czytelnia Główna
(1)
Autor
Bosacka Katarzyna
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Kobieta
(2149)
Rodzina
(1268)
Przyjaźń
(1206)
Miłość
(994)
Tajemnica
(992)
Jakość żywności
(-)
Relacje międzyludzkie
(873)
II wojna światowa (1939-1945)
(660)
Śledztwo i dochodzenie
(611)
Zabójstwo
(604)
Sekrety rodzinne
(485)
Rodzeństwo
(484)
Dzieci
(452)
Zwierzęta
(451)
Policjanci
(443)
Trudne sytuacje życiowe
(426)
Małżeństwo
(425)
Uczucia
(422)
Nastolatki
(420)
Osoby zaginione
(369)
Dziewczęta
(363)
Relacja romantyczna
(354)
Arystokracja
(329)
Magia
(329)
Żydzi
(323)
Życie codzienne
(322)
Ludzie a zwierzęta
(311)
Wybory życiowe
(311)
Matki i córki
(269)
Dziennikarze
(265)
Boże Narodzenie
(260)
Uprowadzenie
(252)
Podróże
(239)
Psy
(238)
Władcy
(235)
Przestępczość zorganizowana
(233)
Poszukiwania zaginionych
(230)
Uczniowie
(220)
Koty
(216)
Polacy za granicą
(214)
Pisarze polscy
(211)
Wakacje
(211)
Seryjni zabójcy
(202)
Dziadkowie i wnuki
(187)
Prywatni detektywi
(186)
Chłopcy
(184)
Ojcowie i córki
(184)
Zakochanie
(179)
Zemsta
(177)
Spisek
(172)
Lekarze
(165)
Politycy
(158)
Fantastyka
(147)
Marzenia
(147)
Pisarze
(144)
Polityka
(140)
Dziecko
(138)
Więźniowie obozów
(138)
Żołnierze
(135)
Mężczyzna
(132)
Wychowanie w rodzinie
(132)
Władza
(132)
Duchowieństwo katolickie
(131)
Ludzie bogaci
(131)
Szpiegostwo
(128)
Aktorzy polscy
(126)
Wojna 1939-1945 r.
(125)
Wsie
(125)
Dojrzewanie
(124)
Samotność
(124)
Trauma
(124)
Zdrada
(122)
PRL
(121)
Polacy
(120)
Kłamstwo
(119)
Pomaganie
(119)
Śmierć
(119)
Holokaust
(118)
Zabójstwo seryjne
(116)
Samorealizacja
(114)
Szlachta
(113)
Opieka nad zwierzętami
(112)
Policja
(112)
Spadek
(112)
Wojsko
(110)
Wojna
(109)
Książęta i księżne
(108)
Nazizm
(108)
Las
(107)
Studenci
(107)
Historia
(106)
Powieść amerykańska
(106)
Auschwitz-Birkenau (niemiecki obóz koncentracyjny)
(104)
Ojcowie i synowie
(104)
Przedszkolaki
(104)
Prowincja
(103)
Przeprowadzka
(103)
Postawy
(102)
Kradzież
(101)
Rody
(101)
Szczęście
(101)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Czy wiesz, co jesz? : leksykon dobrych zakupów / Kasia Bosacka. - Poznań : Publicat, 2019. - 336 stron : ilustracje ; 21 cm.
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym. Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym! "Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy. Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie. Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi. Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek. W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki. Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty. [www.azymut.pl, 2019]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016. - 415 stron : ilustracje ; 24 cm.
W książce przedstawiono ważne dla współczesnego wytwórcy oraz konsumenta zagadnienia, jak koncepcje bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, suwerenność żywnościowa, jakość żywności, jej fałszowanie oraz obrona żywności przed działaniami o charakterze bioterrorystycznym. Praca zawiera unikatowe rozważania na temat systemów bezpieczeństwa żywności na świecie, modeli ryzyka w tym obszarze, skali fałszerstw żywnościowych na świecie, w tym koncepcję tzw. drugiej fali oszustw żywnościowych, sformułowaną na bazie analizy wykazu ponad 700 znaczących incydentów żywnościowych z ostatnich 200 lat. Rozważania te są uzupełnione prezentacją wybranych, znaczących inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa na świecie tak w wymiarze międzynarodowych (Codex Alimentarius), jak i regionalnym (System RASFF), wreszcie krajowym. Autor proponuje również działania, jakie powinny być podjęte na szczeblu globalnym i regionalnym, by zapewnić bezpieczeństwo żywności współczesnemu konsumentowi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61/464 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej